Vodič Dekor Senčila: Koliko me stane izbira komarnika?

Vodič Dekor Senčila: Koliko me stane izbira komarnika?

10.12.2019

Komarniki so trajna zaščita pred mrčesom in vam lahko prihranijo marsikatero neprespano noč. Vas zanima koliko vas bodo stali? Pri Dekor Senčila ponujamo več tipov komarnikov, zato smo za vas pripravili vodič, s katerim boste lažje določili okvirno ceno komarnika za vaša okna in vrata.

Komarnik je dolgoročna naložba

Komarniki so naložba v vaše zdravje in miren spanec. Omilijo lahko tudi posledice alergij, saj gostota določenih vrst mrežice onemogoča prehod mikrodelcev, kot sta cvetni prah in smog. Glede na vaše potrebe vam priporočimo ustrezen tip komarnika, primeren mehanizem in mrežico. Od naštetega je odvisna tudi okvirna cena.

Ali potrebujete komarnik za okna ali vrata?

Komarnik boste potrebovali v prostorih, ki jih pogosto zračite in v katerih želite preprečiti dostop komarjem in ostalemu mrčesu. Ali želite omogočiti svež dotok zraka skozi vrata spalnice ali okno dnevne sobe?

Kako izbrati ustrezen komarnik za okna?

Rolo komarnik za okno

Pri izbiri komarnika za okna se lahko odločate med dvema tipoma: rolo komarnikom in fiksnim komarnikom. Pri tem se je treba vprašati:

  • Ali želite imeti dostop do zunanjosti?
  • Imate na okenski polici rože, ki jih zalivate z notranje strani?
  • Pogosto zračite posteljnino na oknu?

Če je odgovor na zgornja vprašanja večinoma pritrdilen, bo vašim
potrebam najbolj ustrezal rolo komarnik, katerega cena se giblje
med 86 – 120€/kos*** za okna do velikosti 1,5 m2.

Če pa ne potrebujete dostopa do zunanjosti, je cenovno ugodneje, da za svoja okna izberite fiksni komarnik, katerega cena se do velikosti
okna 1m2 giblje med 35 – 55€/kos***. Komarnik lahko izven sezone enostavno snamete in ga shranite na ustreznem mestu.

  

Kako izbrati ustrezen komarnik za vrata?

Pri izbiri komarnika za vrata morate biti pozorni na pogostost prehajanja skozi vrata. Če greste skozi vrata manj kot trikrat tedensko in če vam ne bo težko za odpiranje komarnika se skloniti vsakič do tal, bo zadostoval rolo komarnik s smerjo pomika gor-dol. Rolo komarnik za vrata priporočamo do širine 140 cm. Cena rolo komarnika za vrata s pomikom gor-dol se giblje med 150-210 €/m2***.

V primeru bolj pogoste uporabe vrat pa vam priporočamo enega izmed naših vratnih komarnikov. Izbira tipa komarnika za vrata je odvisna od širine vrat.

Enojna vrata:

Samozapiralna komarnik vrata

Samozapiralna vrata so primerna za vrata z maksimalno širino 120 cm. Imajo samozapiralni mehanizem, ki vrata za vami samodejno tesno zapre z magneti. Stanejo med 170 – 250 €/kos***.

Plise komarnik vrata so primerna za enojna in dvojna vrata od širine 50 - 500 cm in za pogosto uporabo. Ko komarnika ne potrebujete, komarniško mrežico enostavno stisnete v harmoniko. Tako lahko čaka en dan, teden ali vso zimo do naslednje sezone in ne moti vašega pogleda. Zato ga imajo stranke zelo rade.
Stanejo med 240 – 300€/kos***.

 

Dvojna vrata in panoramske stene:

Drsna komarnik vrata

Izbiro drsnih komarnik vrat priporočamo za balkonska vrata ter panoramske stene do širine 320 cm. Imajo enega ali dva panela, ki jih z mehkim potiskom premikamo po drsniku. Možno jih je vgraditi tudi pod polkna ali zunanje žaluzije. Cena za panel dimenzij 80x220 cm za drsna komarnik vrata se giblje med 250 – 300€/kos***.

Najljubša izbira strank pa so plise komarnik vrata, saj so enostavna in lahkotna - tudi za otroško uporabo, montažo pod polkna in zunanje žaluzije. Ko komarnika ne potrebujete, komarniško mrežico enostavno stisnete v harmoniko. Tako lahko čaka en dan, teden ali vso zimo do naslednje sezone in ne moti vašega pogleda. Cena plise komarnik vrat se za dvojna vrata oz. panoramske stene giblje med 270 – 380€/kos***.

***cene so brez montaže; vključujejo 22 % DDV.

Z naložbo v komarnike ne odlašajte do začetka sezone in si že zdaj zagotovite pravočasno zaščito pred komarji in ostalim mrčesom! Pišite nam in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

 

Vodič Dekor Senčila: Koliko me stane izbira komarnika? 

Obrazec za povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v nekaj dneh vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Dekor senčila d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Kontakt

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88

Faks: 01/755 36 64
Gsm: 051/633 740
E-pošta:info@dekor-sencila.si

 

 

Facebook

 
 
 
 

Certifikati

 Boniteta odličnosti 2019

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.