Vrsta platen

Kako izbrati ustrezno platno plise zavese?

Od izbranega platna je odvisno, ali bo zavesa učinkovala tako, kot si želite in pričakujete. Premislite:

  • ali potrebujete zaveso samo v funkciji klasične zavese (kot dekoracijo in zaščito pred pogledi) ali tudi kot zaščito pred soncem in vročino.
  • ali potrebujete ob spuščeni zavesi delovno svetlobo ali ne.


Osnovne skupine platen:

Vrsta platna Namen Oznaka propustnosti

Prosojno

za dekoracijo. Predvsem podnevi učinkovito branijo pred neželenimi pogledi.

Polprosojno

za dekoracijo. Učinkovito branijo pred neželenimi pogledi tudi zvečer.

Perla ali biserno

 

na zunanji strani prevlečeno z bisernim nanosom. Ta zagotavlja učinkovito toplotno izolacijo, hkrati pa ohranja optimalno svetlobo. Izberite jih za prostore, kjer potrebujete delovno svetlobo, hkrati pa zaščito pred soncem in bleščanjem (npr. pri delu z računalnikom ali pri TV).

Zatemnilno

 

za zatemnitev. Platno je 100 % svetlobno nepropustno, v prostor pride le toliko svetlobe, kot jo prepuščajo luknjice, skozi katere tečejo vrvice zavese. Priporočamo ga za spalne prostore in otroške sobe. Zatemnilna platna višjega kakovostnega razreda so tudi izolator elektromagnetnega sevanja.

Satovje

 

dvojno platno, ki ima v prerezu obliko satovja. Je toplotno izolativno, ker zrak znotraj satovja deluje kot izolator. Vrvice zavese tečejo znotraj satovja in jih ne vidimo. Zavesa daje eleganten videz.

Zatemnilno satovje 

dvojno platno ne prepušča svetlobe. Ker ni luknjic v platnu, je zatemnitev še bolj učinkovita. Je toplotno izolativno, ker zrak znotraj satovja deluje kot izolator.
 
 
 

Pošljite povpraševanje

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v nekaj dneh vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Dekor senčila d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Kontakt

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88

Faks: 01/755 36 64
Gsm: 051/633 740
E-pošta:info@dekor-sencila.si

 

 

Facebook

 
 
 
 

Certifikati

 Boniteta odličnosti 2019

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.